Hvor tager danskerne på ferie i Danmark?

Hvor tager danskerne på ferie i Danmark?

Flere og flere danskere vælger Danmark frem for udlandet. Dette var især tilfældet sidste sommer, som bød på det bedste sommervejr i mange år. For nyligt har en VisitDenmark undersøgelse også vist at over halvdelen af de danske børnefamilier foretrækker at holde ferie hjemme i Danmark. Der er mange ting, som danskerne vælger at foretage sig på ferien i Danmark og dette afhænger ofte af hvor de rejser hen. 

Det kan være alt fra at tage i sommerhus, hvor man kan nyde ture på stranden samt stille stunder med casino og en casumo bonuskode til kulturelle ferier hvor feriemålet er danske seværdigheder på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi gennemgår nogle af de mest populære feriedestinationer i Danmark i denne artikel. 

Bornholm

Solskinsøen Bornholm er en populær feriedestination blandt danskerne. Faktisk er Svaneke på Bornholm en af de 12 mest populære småbyer i Danmark. Du har mulighed for at tage både med færge eller fly til solskinsøen. Bornholm er især kendt for den gode is, som du kan nyde på øen. Her anbefales blandt andet Sandvig Is Kalas.

Skagen

Skagen er også en af de 12 mest populære småbyer i Danmark. Du bør tage til det mest nordlige punkt i Danmark mindst en gang i livet. Her er der mange populære besøgssteder som fx Grenen, Råbjerg Mile og Skagens Museum. Fra Grenen kan du se hvordan de to have Skagerrak og Kattegat mødes og skaber en masse bølger. 

Christiansfeld

Christiansfeld er også en af de 12 mest populære småbyer i Danmark. Dette skyldes blandt andet at den er på UNESCO Verdensarvslisten. Christiansfeld ligger syd for Kolding og her finder du et af de tidligste eksempler på en egentlig byplanmæssig helhedstænkning i Danmark. Der er tale om en levende kulturarv, der tiltrækker flere tusinde turister fra ind- og udland hvert år.

Vadehavet

Nationalparken Vadehavet ved Rømø er et sandt naturparadis, der tiltrækker flere danskere hvert år. Her kan i blandt andet tage på sælsafari og se de nuttede sæler i sælreservatet. Vadehavet er også et hjemsted for flere millioner fugle. Sidst, men ikke mindst, bør i også besøge Ribe VikingeCenter og Mandø i forbindelse med jeres ferie ved Vadehavet. 

Stevns Klint 

Stevns Klint er ligesom Vadehavet og Christiansfeld en af de 7 UNESCO verdensarve i Danmark. Her er der tale om en 12 kilometer lang kystklint, der går fra Rødvig Havn til Bøgeskov havn. Der er masser af badestrande, skovområder og parker, som i kan besøge i endnu et dansk naturparadis. 

For enden af klinten finder i Højerup Gl. Kirke og her er der en fin udsigt over Østersøen. Ud over Stevns Klint anbefales det også at besøge Stevns Naturcenter, Stevns Fyr, Boesdal kalkbrud og Bøgeskov Havn i forbindelse med et ferieophold i området.