Mest populære sportsbegivenheder i Danmark

Mest populære sportsbegivenheder i Danmark

Danmark er blevet til et land, hvor mange populære sportsbegivenheder løber af stablen hvert år. Her tænker vi på såvel nationale som internationale begivenheder af høj kaliber. 

De årlige tilbagevendende begivenheder 

Når vi kigger på populære sportsbegivenheder, kan vi blandt andet kigge på årligt tilbagevendende begivenheder.

Slaget om København

Det er altid en stor begivenhed, når de to sjællandske fodboldklubber FC København og Brøndby IF møder hinanden. Der er mange som vælger at følge med i fjernsynet, og der bliver ofte udsolgt på enten Brøndby Stadion eller i Parken, alt efter hvor holdene mødes. Derudover er der også mange, som vælger at vædde med fx en Betfair Promokode, for at gøre begivenheden den ekstra tand mere spændende. 

Dette bliver kaldt mange forskellige ting som fx Slaget om København, Nyklassikeren og The New Firm. Sidstnævnte er efter the Old Firm i Skotland. I Danmark er der også mange, som blot kalder det for derbyet, eller det københavnske derby. 

De to klubber mødtes for første gang tilbage i september 1992, og siden dag er det blevet til 104 kampe. FC København har vundet 44 af opgørene, mens det er blevet til uafgjort i 25 af kampene og Brøndby har vundet de resterende 35 fodboldkampe. 

Danmark Rundt 

Danmark Rundt er et årligt cykelløb, som finder sted i Danmark. Cykelløbet løb af stablen for første gang tilbage i 1985, og mens det kaldes for Danmark Rundt i Danmark, bliver det kaldt for Tour of Denmark i udlandet. 

Det siges at op til halvdelen af den danske befolkning følger løbet i fjernsynet og løbet tiltrækker også omkring en halv million danskere ude på de danske landeveje. Dermed er det en af de mest populære sportsbegivenheder i Danmark, som tiltrækker flest tilskuere. 

Den italienske cykelrytter Moreno Argentin vandt den første udgave af cykelløbet tilbage i 1985 og i den seneste udgave i 2019 vandt Niklas Larsen. Jakob Fuglsang er rekordindehaver for den cykelrytter, som har vundet løbet flest gange. Fuglsang har vundet løbet tre gange, og det gjorde han tre gange i træk tilbage i perioden mellem 2008 og 2010.

Copenhagen Marathon 

Det københavnske maraton er løbet af stablen i de københavnske gader siden 1980. Det er en årlig begivenhed, som er på World Athletics Bronze niveau og der var helt op til 10.800 personer, som deltog i løbet i 2019. 

De internationale sportsbegivenheder

Danmark har som sagt også været vært for flere internationale sportsbegivenheder. Fx var Danmark vært for VM i ishockey i 2018 hvor ishockey fans strømmede til Herning og København. Her var der tale om et anslået tilskuertal på lidt over en halv million personer. 

Længere tilbage i 2011 dannede København rammerne for VM i landevejscykling. Her antages det at der blev tiltrukket omkring 250.000 personer, og det er ikke så lidt, når man tænker på at det var en lokal begivenhed i Nordsjælland og København. 

Vi bliver i cykel genren, men vi skal til en anden side af landet, her hvor vi nævner at det italienske cykelløb Giro d’Italia blev skudt i gang i Midtjylland tilbage i 2012. Det antages at den begivenhed tiltrak op mod en halv million personer. 

Men lad os komme tilbage til mere eller mindre nutiden, hvor vi kan nævne at Danmark var (sammen med Tyskland) vært for VM i håndbold januar 2019. Her antages det at der var et tilskuertal på 900.000 personer, dog er de tyske kampe regnet med. Men stort var det!