10 souvenirs turister elsker at købe i Danmark

10 souvenirs turister elsker at købe i Danmark

Hvad er Danmark kendt for? I denne artikel kan du læse om ti souvenirs, som turister elsker at købe, når de kommer på besøg i Danmark.

Den Lille Havfrue  

Den Lille Havfrue er nærmest kendetegn for Danmark. Bronzestatuen befinder sig på Langelinie og der er mange turister, som tager en kopi i form af en souvenir, med hjem, når de besøger Danmark. 

Royal Copenhagen 

Hvis det skal være lidt finere, kan turister finde på at købe Royal Copenhagen, som er dansk porcelæn i højeste kaliber. Fx kan turister finde på at købe en fin tallerken, som de måske hænger op på væggen derhjemme. 

Småkager 

Hvis det skal kunne spises, bevæger vi os over i den søde afdeling. Danmark har en lang tradition for bagværk og de danske småkager, som kaldes for butter cookies på engelsk, er ikke kun en populær souvenir, de bliver også eksporteret i stor stil. 

Toms chokolade 

Et andet godt eksempel på søde danske souvenirs er Toms Chokolade. Toms Chokoladefabrik blev grundlagt i januar 1924 og siden da har virksomheden stået for noget af den bedste chokolade i landet. Især Anthon Berg er et populært valg, når turister vil have søde danske minder med hjem fra Danmark.

Flæskesvær

Flæskesvær er en typisk dansk snack, som du sjældent finder i andre lande. Der er mange danskere, som betegner flæskesvær som danske, da det indgår i traditionelle retter som fx flæskesteg og ribben. 

LEGO 

LEGO kan naturligvis købes i udlandet, men derfor er der stadigvæk mange turister, som elsker at købe LEGO, når de kommer på besøg i Danmark. Det danske legetøjsfirma blev grundlagt i Billund i august 1932 og det er stadigvæk populært den dag i dag. 

Pålægschokolade 

Pålægschokolade findes primært I Danmark og derfor er det et populært valg, når turister kommer på besøg i Danmark. Dog er det ikke dansk, pålægschokoladen blev oprindeligt kopieret af Galle & Jensen i 1963 fra det tyske produkt Eszet-Schnitten. 

Christiania merchandise 

Når folk tænker på Danmark, tænker de ofte på Den Lille Havfrue, som vi allerede har nævnt. Derudover tænker de måske også på Fristaden Christiania, som er den fjerde største turistattraktion i København. Derfor er det også et populært valg, når det kommer til souvenir og der er mange turister, som tager Christiania merchandise med hjem i bagagen. 

Hoptimist

Hvis du vil have noget unikt dansk til hjemmet, kan du købe en Hoptimist, som er designet af den danske møbelsnedker Gustav Ehrenreich. De små sjove figurer er blevet utroligt populære for nyligt, men faktisk kom den første model på gaden helt tilbage i 1968.

Pilgrim smykker 

Sidst, men ikke mindst, skal det også nævnes at mange turister er vilde med at investere i danske smykker som fx Pilgrim smykker, som et evigt minde om ferien i Danmark.