Unikke ting at gøre i Danmark

Unikke ting at gøre i Danmark

Mange der rejser ud i verden kan ofte påstå at der er mange flere ting at foretage uden for de danske grænser i stedet for hjemme på dansk jord. Men faktisk er der mange unikke oplevelser hjemme i Danmark.

Bridgewalking

Hvis du ikke er bange for højder har du mulighed for at gå på Lillebælt med Bridgewalking i Danmark. Aktiviteten hedder Bridgewalking Lillebælt og det er ikke kun en unik attraktion i Danmark, men i hele Europa. Du skal tage til Velkomstcentret hvor du vil blive modtaget af din guide og han/hun vil forberede dig på eventyret oppe over Lillebælt.

Guiden går med jer til Den Gamle Lillebæltsbro. Herefter går turen op til 60 meters højde hvor guiden vil fortælle om byggeriet, naturen, historien og arkitekturen rundt omkring Lillebælt.

DanNav, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons – cropped

Besøg verdens største labyrint

Danmark er hjemme for verdens største labyrint, som er Samsø Labyrinten. Labyrinten dækker over et areal, som svarer til 12 fodboldbaner og sammen med det omfattende stisystem på 5,5 km. står labyrinten noteret som verdens største labyrint i Guinness World Records.

I labyrinten har du otte forskellige mål som fx Stenkredsen, Hjertepladsen, Evighedspladsen, Uglens Hule og Vikingetemplet. Derfor har du nok at se til mens du benytter stifinderen, som er en quiz med mange forskellige spørgsmål, som hjælper dig med at finde frem til mål.

Undervejs kan du også nyde at få kendskab til mere end tyve forskellige former for træer og buske og i området er der også op til 30 forskellige fuglearter i løbet af året. Du kan også være heldig at se en hare eller en ræv undervejs i løbet af eventyret.

Prøv verdens højeste high roping

Danmark indeholder mange rekorder og en anden er at have verdens højeste indendørs high roping. Dette kan du prøve af på Refshaleøen i København i Urbans Rangers Camp, som dog ikke er bygget af danskere. Det er franske specialister inden for high roping, som har været med til at omdanne de tidligere B&W haller på Amager til at blive til en sjov legeplads for voksne. Her kan dig og dine venner blive udfordret i 50 meters højde, som altså næsten er lige så højt oppe som Bridgewalking på Lillebælt.

Copenhagen Air Experience

I Taastrup kan du få en oplevelse for livet med Indoor Skydiving hvor du kan prøve hvordan et faldskærmsudspring ville føles, når du svæver i luften med en luftstrøm på 220 km/t. Det er en oplevelse for folk af alle aldre, da alle over syv år har mulighed for at kaste sig ud i Indoor Skydiving, så længe der ikke er problemer med helbredet.

Hvis du foretrækker at prøve ”den ægte vare” kan du også kaste dig ud i faldskærm over Lolland med Danmarks største faldskærmflyver. Grand Caravan 208B har mulighed for at have op til 18 springere ad gangen, så hvis i er mange der vover skindet, kan i bogstaveligt talt kaste jer ud i det sammen. Med denne oplevelse får du eller i mulighed for at opleve Lolland-Falster fra fire kilometers højde mens der er fart over feltet, når det går op til 200 km/t.