Aktiv i naturen: besøg Hedensted Kommune og Juelsminde til en fantastisk aktiv ferie

Aktiv i naturen: besøg Hedensted Kommune og Juelsminde til en fantastisk aktiv ferie

I Danmark er der generelt mange muligheder for at komme på aktiv ferie ude i naturen med vandsport, cykelsport, vandreture og meget mere. Det kan du blandt andet opleve i Hedensted Kommune hvor især Juelsminde danner fantastiske rammer for en aktiv mindeværdig ferie.

De fleste aktiviteter til en aktiv ferie i naturen i Juelsminde kræver naturligvis at vejret holder til det. Hvis du kommer afsted til Juelsminde og vejret ikke er optimalt kan du alternativt vælge at nyde en eftermiddag på sofaen og kaste dig ud i online aktiviteter som fx betting med en kode til Nordicbet.

Vandreture i Hedensted kommune

Der er mange populære vandreruter i Hedensted kommune og en af de mest populære er Hjertestien. Hjertestien indebærer to ruter, som er henholdsvis Skovruten og Byruten. Der er tale om en smuk rute på 6,7 km hvor der er masser af muligheder for at opleve det spektakulære fugleliv og den flotte natur.

Du har også mulighed for at bevæge dig ud ved Skærven Løsning, som består af stier af forskellige længder. Ikke nok er der mulighed for at opleve den flotte natur, men der er også mulighed for at komme tæt på de gamle togskinner, der tidligere krydsede skoven.

Vandaktiviteter i Juelsminde

Ved Juelsminde falder havbunden ganske stejl ud hvilket betyder at der er gode bølge til alt fra kite-surfing til windsurfing og endda at stå på SUP Board. Sidstnævnte er også kendt som Stand Up Paddle og det er en af de vandaktiviteter, som vokser mest i Danmark for tiden.

Tag på Mountainbike i Tofteskoven

Juelsminde lægger også op til en aktiv ferie på to hjul med Tofteskoven. Her finder du en MTB track på fem kilometer, som blev åbnet så sent som i 2018. Der er tale om en bane, som har sværhedsgraden blå, hvilket betyder at de fleste kan nyde ruten på sin mountainbike.

Tofteskoven er en privat skov og derfor er det vigtigt at bemærke at der er åbningstider. Banen kan bruges mellem kl. 6 om morgenen indtil kl. 22.00 om aftenen og derfor er der rige muligheder for at prøve banen hele dagen lang.

Tag på mountainbike i Bjerre Skov

En anden populær rute med mountainbikes i Juelsminde er Bjerre Skov. Denne rute starter og slutter på den nordligste parkeringsplads på Bjerre Skovvej og der er tale om en rute på 7,5 km, som når op i 225 højde.

De 7,5 km er basis ruten, som normalt kan køres af alle. Hvis du er en mere erfaren mountainbikerytter kan du gøre ruten mere udfordrende ved at tilføje de supplerende røde og sorte sløjfer, som udvider ruten op til 12,5 km og hvor du her kommer op i 450 meter højde.