De 10 dyreste byer i Danmark

De 10 dyreste byer i Danmark

Hvor er det dyrest at bo i, når man vælger at bo i Danmark? Vi har lavet en liste over de ti dyreste danske byer at bo i en uvilkårlig rækkefølge.

København

København er, ikke overraskende, en af de dyreste byer i Danmark. Faktisk er København en af de dyreste byer i hele verden, og der er mange, der føler at de skal ramme den helt store jackpot med Casumo bonus for at kunne bo i den danske hovedstad. 

Odense 

Odense er en af de fire danske byer, som figurerer på listen over de tyve europæiske byer, som er dyrest at bo i. På listen finder du naturligvis også København, samt Aarhus og Aalborg, som vi vil skrive mere om nedenfor. 

Aalborg

Aalborg er den fjerdestørste by i Danmark, og derfor er det helt naturligt, at den er blandt toppen over de ti dyreste byer i Danmark. 

Aarhus

Aarhus er den næststørste by i Danmark. Aarhus er, ligesom København, en populær studieby, men hvis du ikke har mange penge på kontoen, kan det være en god ide at overveje alternativer, før du flytter dertil. 

Undersøgelser viser at små lejligheder på mindre end 75 kvadratmeter koster det dobbelte i husleje, end hvad en lignende lejlighed ville koste at bo, når man vælger at studere i Esbjerg. 

Frederiksberg

Frederiksberg topper rapporten over kvadratmeterpriser på lejebolig i de 98 kommuner i Danmark. Her er det faktisk dyrere at bo i Frederiksberg, og Gentofte, som vi nævner nedenfor, før København, som vi startede denne liste med. 

Gentofte 

Gentofte er den dyreste kommune i Danmark, når det kommer til huspriser. Det skyldes at du finder områder som fx Hellerup, Charlottenlund og naturligvis også Strandvejen, når du kigger på huspriser i Gentofte. Derfor er Gentofte en af de dyreste danske byer. 

Tårnby 

Vi bliver på Sjælland, hvor Tårnby, som er en del af Storkøbenhavn, også er en af de dyreste byer i Danmark. Tårnby er en populær kommune, når det kommer til danskere, der vælger at flytte tilbage til barndomskommunen. Mere end hver fjerde vender tilbage til Tårnby, og det påvirker naturligvis også boligpriserne. 

Lyngby-Taarbæk

Det lyder fint, og det er fint. Lyngby-Taarbæk er kommunen hvor du blandt andet finder Kongens Lyngby, og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) med omkring 10.000 studerende. Derfor er Lyngby-Taarbæk også med i top ti. 

Bjoertvedt, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

Gladsaxe 

Gladsaxe Kommune består af tidligere landsbyer Buddinge, Bagsværd, Mørkhøj og Gladsaxe, og med beliggenhed tæt på København, er der også her tale om en af de dyreste byer i Danmark.

Rudersdal

I takt med at der har været gang i handelsaktiviteten nord for København i løbet af de seneste år, er huspriserne steget i kommuner som fx Rudersdal, som tiltrækker danskere, der ønsker at bo lidt længere væk fra København.