Besøg Aarhus på en storbysferie

Besøg Aarhus på en storbysferie

Alle danskere bør besøge Aarhus mindst en gang i sit liv. Der er mange ting at opleve i byen hvor du kan nyde kunst, kultur, lækker mad, sport og meget mere. I denne artikel kan du få inspiration til en storbysferie i Aarhus.

Bag om Aarhus

Aarhus er den næststørste by i Danmark og den største by i Jylland. Der bor ca. 280.000 personer i byområdet Aarhus, mens der bor ca. 350.000 personer i Aarhus Kommune. Byen kan spores helt tilbage til 700-tallet, selv om at den først fik købstadsrettigheder den 2. juli 1441.

I dag er byen kendt som Smilets By, som stammer tilbage fra en kampagne i 1930’erne, som ikke opnåede meget succes til at starte med, men i det bliver byen hyppigt kaldt for Smilets By i blandt andet medierne. Der er mange gode årsager til at besøge Aarhus og dem kan du læse om nedenfor.

Masser af kunst og kultur

Aarhus er kendt for sine kulturelle seværdigheder og begivenheder. Faktisk blev byen udvalgt som europæisk kulturhovedstad i 2017. En af de største seværdigheder er ARoS Aarhus Kunstmuseum, som er et af de største kunstmuseer i hele Nordeuropa.

Der er mere end 8000 værker fordelt over 20.700 kvadratmeter på ti etager og derfor skal du sætte næsten en hel dag af i forbindelse med dit besøg på det interessante kunstmuseum. Der er kunst for næsten enhver smag, da der er kunst fra den danske guldalder, den danske modernisme og du kan også finde international nutidskunst. Museet bliver tit hyldet for de forskellige særudstillinger, der gør at flere besøger ARoS igen og igen.

Ud over ArOS Aarhus Kunstmuseum byder byen også på Århus Kunstbygning, hvor du kan opleve samtidskunst af danske og internatiaonale kunstnerne. Gå heller ikke glip af et besøg i Den Gamle By, som er et frilandsmuseum, der ligger på Vesterbro i Aarhus Midtby.

Tag på Michelin restauranter

Der ligger mange gode anerkendte restauranter i Aarhus og hvis du er til mad af højeste kaliber kan du besøge en eller flere af byens Michelin-restauranter. Restaurant Substans, Restaurant Gastronomé, Restaurant Domestic og Restaurant Frederikshøj har alle for nylig fået en Michelinstjerne.

Hvis du ikke har lyst til at bruge flere tusinde kroner på et måltid kan du også besøge restauranter, som laver fantastisk mad til rimelige priser. Guide Michelin har givet Michelin Bib Gourmand til en række aarhusianske restauranter, der opfylder disse kriterier.

Du kan fx sidde ved åen i Aarhus os spille på Restaurant Pondus, som er lillebror til den tidligere nævnte Michelinrestaurant Substans. Et andet godt sted at forkæle smagsløgene er på restaurant Hærværk.

Sport i Aarhus

Du kan også planlægge en storbysferie til Aarhus i forbindelse med sport i byen. En af de helt store sportsattraktioner er byens lokale fodboldhold AGF, som spiller på Ceres Park. Derudover kan i også tage til hestevæddeløb på Jydsk Væddeløbsbane, som tidligere har været anerkendt som en af de flotteste væddeløbsbaner i Danmark. Jydsk Væddeløbsbane blev åbnet op i 1924 og den dag i dag er det stadigvæk muligt at tilbringe en sjov eftermiddag ved væddeløbsbanen, der ikke ligger langt fra Ceres Park & Arena.