Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Juelsminde på?

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Juelsminde på?

Det populære feriested Juelsminde ligger med udsigt ud til Kattegat. Juelsminde er beliggende mellem Vejle og Horsens fjord. Byen er især kendt for sine lange flade sandstrande og skovklædte klipper, byen har mange gode cykelstier og ikke megen trafik. Der er altid noget at opleve i byen, og du kan komme hurtigt komme til og fra andre kendte danske byer fra Juelsminde. Byen var tidligere en færgehavn og dermed et transitsted for rejsende som var på vej til Sjælland. Siden afslutningen af færgetjenesten i 80’erne er byen stadig et populært rejsemål for hobbysejlere.

Lystbådehavnen tilbyder 500 bådpladser

Lystbådehavnen i Juelsminde har plads til 500 både, så der er altid meget gang i byen om sommeren. Hvis du elsker at sejle rundt i de danske farvande, så vil du helt sikkert elske at besøge Juelsminde om sommeren. På havnen finder du også restauranter, barer og isbutikker. Du kan besøge byen året rundt, men om vinteren er udvalget ikke så stort, da de fleste restauranter kun har åben i sommermånederne. Derudover er det også en helt anden oplevelse at være i byen under den danske sommersol end i den mørke vintertid.

Hubertus45, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Cykelture i og omkring Juelsminde

Fordi Juelsminde er en relativ lille by, som ligger i et kystområde hvor der ikke er mange større byer, så er der ikke megen trafik i og omkring byen. Dette betyder at naturen omkring Juelsminde er et ideelt område for cyklister. Naturen er relativ flad i terrænet, så der er ikke mange store bakker som du skal op ad. Fra Juelsminde er der en 22 kilometer lang sti, som løber langs Østersøen og ender ved mundingen af ​​Horsens Fjord. Her kan man cykle hele året rundt, det handler bare om at have det rette udstyr.

Traktormuseet i Juelsminde

I Juelsminde finder du ud over en stor lystbådehavn, også verdens største samling af Ferguson traktorer og redskaber. Hvis du har en lille landmand gemt inde i dig, så finder du her en masse forskellige traktorer samt en stor bindingsværkslade. Du finder mere end 250 forskellige traktorer på museet, blandt andet traktorerne fra tiden mellem 1939 og op til 70´erne er værd at se.

Byture til Vejle og Horsens

Hvis du har set det der er at se i Juelsminde, så er der kun en kort tur med bilen fra Juelsminde til større byer som Vejle eller Horsens.

Vejle er kendt for at have en meget flot fjord og for at have en masse smukke gamle huse, blandt andet Sankt Nicolai kirken fra det 13. århundrede er absolut et besøg værd. Du kommer også nemt fra Juelsminde til Horsens, hvor du udover en masse seværdigheder også finder en af de længste gågader i Nordeuropa!

Hvornår skal du besøge Juelsminde?

Naturligvis er Juelsminde et besøg værd året rundt, men hvis du virkelig vil se hvordan byen blomstre af liv, så skal du absolut overveje at besøge byen om sommeren, når der er flest turister i byen og både i lystbådehavnen. Det er også om sommeren at de fleste restauranter er åbne.