De største seværdigheder i Juelsminde

De største seværdigheder i Juelsminde

Mellem Vejle og Horsens fjord finder du Juelsminde, byen ligger med udsigt ud til Kattegat og er især populær blandt turister som nyder at slappe af i rolige omgivelser. Byen er kendetegnet ved lange sandstrande, og den store lystbådehavn hvor der er plads til mere end 500 både, dette er også en af grundene til, at byen er meget populær blandt hobbysejlere. Her er en liste over de største seværdigheder som du finder i Juelsminde.

Glud Museum

Et besøg i Juelsminde uden et besøg på Glud Museum er ikke et fuldendt besøg. Glud Museum er et frilandsmuseum hvor besøgende kan opleve, hvordan det har været at leve på landet i Jylland igennem de sidste 350 år. Museet indeholder blandt andet det ældste bondehus som du finder i Danmark, huset blev bygget i 1662. Du kan også opleve 14 andre bygninger som viser hvordan livet i Danmark har været. Museet i sig selv har en lang historie, det var maleren Søren Knudsen som i 1912 oprettede museet ved, at købe gamle bygninger som stod til at skulle rives ned, han fik dem så genopbygget på Glud Museum. Om sommeren er der også mange workshops hvor besøgende kan deltage i events, hvor de kan se hvordan livet var tilbage i tiden.

Juelsminde Havnemuseum

Hvis du gerne vil lære noget mere om Juelsmindes historie hvad havnen angår, så skal du overveje at besøge Juelsminde Havnemuseum, som har udstillinger fra omkring tiden hvor Juelsminde var en lille fiskerby, og frem til den tid hvor der dagligt sejlede færger til Sjælland, der er også udstillet redskaber og andre ting, som gennem tiden er blevet brugt til fiskeri. Det er også museet der står bag de meget populære røgedage, hvor besøgende kan prøve forskellige røget makrel og øl, mens de nyder lyden af musik på den gamle Røgeplads ved siden af museet. Museet lukkede dørene op i 2013 og gennemgik i 2017 en renovering som betyder, at museet i dag er næsten dobbelt så stort som det oprindelige museum.

Palsgaard Slot

Hvis du gerne vil besøge et rigtigt slot i Juelsminde, så skal du absolut overveje at besøge Palsgaard slot. Slottet blev bygget tilbage i tiden mellem 1275-1300, det nuværende slot ligger 1.5 km sydvest i forhold til det oprindelige slot. Det nuværende museum kan dateres tilbage til 1400-tallet. Parken omkring slottet kan besøges hver dag fra klokken 8 om morgen til solnedgang, og er en af landets største herregårdsparker.

Vandrestierne omkring byen

En seværdighed behøver ikke nødvendigvis at være et museum, Juelsminde har ud over en masse flotte museer også en masse fantastisk natur som omkranser byen. Hvis du elsker at gå lange ture i skoven, så skal du absolut tage vandrestøvlerne med til Juelsminde, her finder du blandt andet Kyststien som er en 22 kilometer lang vandrersti hvor du kommer til, at gå langs kysten og samtidig kommer du igennem den flotteste natur. Du kan enten vælge at gå hele turen på en gang, eller du kan dele den op i mindre dele og nøjes med at tage en del af turen.

Hjarnø Kirke

Sidst men ikke mindst kan det anbefales at besøge Hjarnø Kirke, som stammer fra 1500-tallet. Blandt andet kan i se de fine kirkeklokker, som har hængt i spiret siden omkring 1425. En af de nyeste ting i kirken er den smukke dåbskande, som kirken fik i nytårsgave omkring 1960.